Her Akıllı telefon( Android , İos vb. ) kullanan kişinin en büyük problemi depolama alanı sorunu oluyor. Bu sorunun çözümü nü ve Depolama alanı yok sorunu yla karşılaşıyorsanız nasıl yer açabileceğinizi sizlere anlatmaya çalıştık.
Telefonunuzda Yer açmak için çabaya giriyorsunuz fakat yer açma problemiyle karşılaşıyorsunuz. Bu sorunu çözmenize odak olacak bir yazı hazırladık, hem telefonunuzda yer açacaksınız hem de detaylı şekilde bilgi birikimi sağlayacaksınız. Unutmayın ki Depolama alanı az kaldı hatasının önüne de geçeceksiniz.
Sizlere Depolama alanı açmanın en kolay 7 adımını anlattık.
Depolama alanınız az kaldıysa ve Telefonunuz Android , ios farketmeksizin işletim sistemine sahipse ve bu sorunla karşı karşıyaysanız bu listeyi takip edin. Depolama alanı açmak için bu sıralamayı tek tek isterseniz uygulayabilirsiniz. Bu yazımızda Depolama alanı sorunu ve çözümüne kavuşacaksınız.
Her telefonda uygulamaların sistem artığı oluşabiliyor. Siz herhangi bir uygulamayı aktif ettiğinizde otomatikmen önbellekleme aktif olur ve o uygulama kendisine yer tutar.
Gerekse depolama alanı gerekse ram’den yer tutar. Çünkü önbelleklemeler sizin açtığınız uygulamaları hafızada yer tutarak kolayca gezinmenizi sağlar, o uygulamayı kapattığınızda veya aşağıya aldığınızda yeniden devam etmenizi de sağlar.
Önbellekleme her telefona hatta tüm sisteme özgüdür ve kullanışı arttırır.
Yeni nesil telefonlar için önbellekleme silme daha kolaylaştırılmıştır. o yüzden 2 çeşit olarak anlatacağım.
Önbellek temizlemesini Telefonunuzda yer problemi yaşadığınızda veya ara sıra yapmanız gerekmektedir.
Önbellek temizleme ve Ram temizleme gibi, artık dosyaları temizleyen uygulamalar da bulunmaktadır. Bu uygulamalar sizlere kolaylık sağlayabilir.
Önbellek sildiyseniz Depolama alanı yok sorunu ve çözümü ne bir adım daha yaklaştınız demektir..
Depolama alanıyla sorun yaşıyorsunuzdur hatta telefonunuz yavaş diye problem yaşıyorsanız Kullanmadığınız ve gereksiz uygulamaları silin. Boş yere uygulama yüklemeyin.
Önünüze gelen her uygulamayı yüklemeyin çünkü o uygulama kişisel verilerinizi alabilir, telefonunuzu yavaşlatabilir ve depolama alanında gereksiz yer kaplayabilir. Dikkatli şekilde uygulama indirme yapabilirsiniz.
Android telefonlarda çok işe yarar fakat sistem uygulamaları silinmeyebilir.
Gereksiz uygulamaları sildiyseniz Depolama alanı yok sorunu ve çözümü ne bir adım daha yaklaştınız demektir.
Depolama alanında problem yaşıyorsanız en iyi yöntem kullanmadığınız ve sistem uygulamalarını devre dışı bırakmaktır.
Bu yöntem telefonunuzda birnebze ram ve depolama alanı kazandıracaktır. Genellikle Android telefonlarda çok işe yarar.
Genellikle kullanmadığınız uygulamaları biliyorsunuzdur ama sizlere isterseniz yazayım gerçekten kullanmıyorsanız devre dışı bırakabilirsiniz. ama dikkat edin sistem uygulamalarını devre dışı bırakmayın. Belirttiğim uygulamalar devre dışı bırakmak için idealdir.
Bu uygulamalar telefonunuzda çoğu vardır ve kullanmıyorsanız devre dışı bırakabilirsiniz. (Silebiliyorsanız silin ama google uygulamalarını silmemenizi öneririm)
Sistem uygulamalarını devre dışı bıraktıysanız Depolama alanı yok sorunu çözümü ne bir adım daha yaklaştınız demektir.
Depolama alanı kazanmak için Android telefonlarda Bazı uygulamaları taşıyabilirsiniz. Sistem uygulamaları taşınamaz fakat bazı uygulamalar SD kartınıza yani Hafıza kartınıza taşınabilir.
Hafıza kartınızda sorun oluşmuyorsa ve kaliteliyse taşımanızı öneririz onun dışında verileriniz bozulabilir.
Android telefonunda uygulama taşıması yapmak için bu adımları takip edebilirsiniz:
NOT:Uygulamalar hafıza kartınızdaysa ve hafıza kartınızı çıkarırsanız o uygulama çalışmayabilir.
Whatsapp uygulaması genellikle herkesin kullandığı iletişim uygulaması ve bu uygulama yedekleme çözümünü Yerel yedekleme ve dış yedekleme olarak 2 ayrı seçenekte yapıyor. Whatsapp uygulamasında yer açmak için eski Yerel yedekleme veritabanınızı silmeniz veya taşımanız gerekiyor.
Whatsapp veritabanında sohbetleriniz ve paylaştığınız her şey bulunmaktadır. (Ses,Video,resim bulunmaz)
Bu yedekler eğer ayarladıysanız drive içine yedekler yoksa sadece yerel yedekleme yapar.
Öncelikle veritabanı yedeğini silmenizi önermiyoruz ve sadece hafıza kartınıza taşımanızı öneriyoruz.
Genellikle Her veritabanı yedeği 100mb civarı olmaktadır. Adımları izleyerek sizde yapabilirsiniz:
Telefonunuzda hep kullandığınız uygulamaları açın ve tek tek işe yaramayanları siliniz.
Örneğin: Whatsappta işe yaramayan sohbetleri silin, işinize yaramayan medyaları silin.
Galerinizde işe yaramayan ve yaramayacak, önemsiz resimleri,videoları, sesleri silin veya hafıza kartına taşıyın. Etkisini göreceksiniz.
Yaşanacak her hangi bir problemden WEBHOSTUZMANİ.COM mesul değildir. Yapacağınız değişiklikler tamamen sizlerin sorumluluğu altındadır.
Depolama alanı yok sorunu çözümü Yazımız bu kadardır yararlı olduysak ne mutlu bize. Bilgi paylaştıkça çoğalır ve bilmeniz gereken eksik olan bilgileri yorumlara yazabilirsiniz.
Bu yazılarımıza da isterseniz bakabilirsiniz: